Meditatie & massage

Meditatie is een krachtig middel op vele gebieden

De afgelopen jaren wordt er steeds meer bekend over de voordelen van meditatie. Wat is meditatie precies? En hoe beinvloed het je gezondheid? Meditatie is een vorm van in het hier en nu aanwezig zijn. Door je aandacht te richten op je ademhaling lukt het je makkelijker om je niet te laten afleiden door gedachten aan de toekomst of het verleden. Ook het opzeggen van een spreuk in je gedachten kan hierbij helpen. Deze spreuken worden mantra’s genoemd. Deze spreuken zijn vaak eeuwenoud en worden veel gebruik bij de yoga. Sommige Westerlingen kijken naar meditatie als een zweverig gebeuren. Je kunt de mantra’s zien als een belangrijk hulpmiddel om je te focussen op het hier en nu. Je kunt een meditatiekussen kopen om meet comfortabel te zitten tijdens je meditatiemoment.

Positieve invloed op je gezondheid

In landen waar yoga en meditatie een lange culturele oorsprong hebben, weten ze al eeuwen hoe belangrijk deze ontspanningsvormen voor je gezondheid zijn. Ook in onze samenleving worden de voordelen van meditatie steeds meer bekend. De lijst van bewezen positieve effecten is enorm lang. Meditatie kan pijn doen verlichten en je bloeddruk doen dalen. Je wordt ontvankelijker door prikkels zoals muziek. Je lichaam wordt meer ontspannen, waardoor spierspanningen zoals pijnlijke schouders afnemen. Stress en angsten kunnen erdoor verminderen. Ook diëten werken effectiever. Wel is het van belang dat je met enige regelmaat meditatie beoefend. Vaak is er enige oefening nodig om je goed te leren verdiepen en focussen tijdens een meditatiemoment. Onze gedachten nemen ons brein al snel weer in beslag. Een getraind persoon is beter in staat deze gedachten weer los te laten. Hoe beter je focus tijdens een medicatie, hoe meer positief effect het op je gezondheid zal hebben. Na enkele weken meditatie beoefen kun je de voordelen gaan bemerken. Zeker wanneer je minimaal 3 keer per week hier goed de tijd voor neemt.

Massage of meditatie?

Waar denk je eerder aan als je wilt ontspannen? Massage of meditatie? Het lijkt logisch om aan een massage te denken, maar ook mediteren kan je lichaam heel diep doen ontspannen. Een massage is ontspannend, maakt je hoofd leeg en zorgt ervoor dat je een poos met niets anders bezig bent dan relaxen. Ook meditatie zorgt ervoor dat je lichaam ontspant. Door je aandacht op je lichaam te richten, kun je iedere spier, ieder deel van jouw lichaam volledig laten ontspannen. Doordat je je zo bewust op één ding concentreert, maak je je hoofd leeg. Dit geeft mentaal heel veel ontspanning.

Meer leren ver massage?
kijk bij massage Enschede

Meditatie als ondersteuning bij het afvallen

Meditatie kan je helpen wanneer je aan het afvallen bent. Hoe gaat dit in zijn werk? Door meer bewust in het hier en nu te leven, maak je vaak andere keuzes. Tijdens een eetbui eet je niet met volledige aandacht iedere hap. Dit is een voorbeeld van een ongezonde keuze. Door meditatie richt je jezelf meer en meer op een bewuste gezonde levensstijl. Wanneer je bewuste keuzes maakt ten aanzien van je voeding, val je vaak af. Je leert je gedachten beter af te leiden van de behoefte aan vet of zoet voedsel. Meditatie kan dus zeker heel ondersteunend zijn tijdens het afvallen!