Richt je je op wat je echt wilt?

Stel je voor dat je op een heldere, zonnige dag met plezier over een landweg rijdt. Plots passeert een semi-vrachtwagen de middellijn en komt recht op je af. Hart bonzend en adrenaline raast, je reageert. Kunt u een ramp voorkomen? Kan zijn. Misschien niet. Op dit moment hangt je leven af ​​van waar je op focust.

Professionele rij-instructeurs vertellen ons dat wat mensen gewoonlijk doen in noodsituaties, is gefocust te blijven op het object dat ze proberen te vermijden. Tijdens het rijden, waar uw ogen en geest gefocust zijn, is het meestal waar u zult sturen.

Helaas, als je in de bovenstaande situatie op de truck was gericht, zou je er waarschijnlijk recht in sturen. De weg naar veiligheid is je te concentreren op waar je heen wilt. In dit geval kijk je weg van de vrachtwagen naar een plek die veiliger is. U stuurt de auto dan automatisch in die richting. Veilig!

Je vraagt ​​je misschien af: “Wat heeft dat in vredesnaam te maken met het creëren van meer plezier, passie en doel in mijn leven?”

Mijn antwoord is: “Veel!” Net als in het voorbeeld van de truck, hangt je leven af ​​van waar je op focust.

Focussen op wat u niet wilt, leidt u daar meer van af

Vaak wanneer we ons vastlopen, ontevreden, verward of ongelukkig voelen, zijn we gefocust op wat we NIET willen. We kijken naar de truck die we willen vermijden.

We denken of zeggen: “Ik wil niet nog een keer in deze ellendige baan zitten” of “Ik wil niet aan dit project werken” of “Ik wil vanavond geen pizza eten”.

Van de grote evenementen tot de kleine details in het leven, we hebben de neiging om veel van onze gedachten en aandacht te besteden aan wat we niet willen.

Dus, wat is daar het probleem mee? Nou, het is een beetje alsof je je auto de vrachtwagen instuurt. Hoe meer je focust op wat je niet wilt, hoe meer je in die richting gaat.

Je geest is bedraad om te creëren waar je op focust.

Napoleon Hill’s “Think and Grow Rich” en Maxwell Maltz’s “Psychocybernetics” zijn twee klassieke boeken over dit onderwerp. Deze en andere onderzoekers vertellen ons dat de geest niet het verschil kan zien tussen iets waar je aan denkt dat je wilt en iets waar je aan denkt dat je niet wilt.

Waar je ook aan denkt, je geest gaat aan het werk om dat mogelijk te maken.

Meer krijgen van wat je echt wilt

Als je meer wilt krijgen van wat je wilt in het leven (plezier, passie, doel), verplaats je focus dan van wat je niet wilt en duidelijk, doelgericht naar wat je wel wilt .

Je geest zal aan het werk gaan om dat te creëren. Je komt vast te zitten. Je energie zal toenemen. Oplossingen, alternatieven en opties komen gemakkelijker naar u toe.

Hier is een recent persoonlijk voorbeeld. Aan het einde van een lange dag maakte ik me klaar om het avondeten te bereiden. Ik was boodschappen aan het doen en had de ingrediënten voor drie complexe gerechten die ik nog niet eerder had gemaakt.

Hongerig en moe, ik beoordeelde de recepten maar raakte al snel gefrustreerd en overweldigd. Ik begon tegen mezelf te zeggen: ‘Ik wil deze gerechten niet maken. Ik wil niet dat dit zo moeilijk is. Ik wil niet dat deze recepten zo ingewikkeld zijn. ‘

Die gedachten versterkten mijn onrust. Ik voelde me vast en van streek. Toen haalde ik diep adem. Ik vroeg mezelf af: “Wat wil ik nu echt in deze situatie?” (Behalve een persoonlijke kok!)

Het antwoord was: “Ik wil een gezond en lekker diner maken op een manier die snel en gemakkelijk voor mij is.”

Ik zag snel een oplossing die ik minuten daarvoor niet had kunnen zien: maak die avond maar een van de nieuwe gerechten samen met een eenvoudige salade en bewaar de andere nieuwe recepten voor een andere avond.

Dus dat is wat ik deed. Het koken was minder stressvol en het eten bleek geweldig. Ik ben overgestapt van wat ik niet wilde naar wat ik wel wilde. En het werkte!

Ben je gefocust op wat je wel of niet wilt?

Ik weet dat velen (misschien wel de meesten van ons) een ingeworteld gewoonte-patroon hebben dat ons focust op wat we niet willen. Het veranderen van dit patroon kan een uitdaging zijn. En ik heb met mezelf en mijn klanten gezien dat het zeker de moeite waard is om te doen!

In Your Life

Hoe meer je focust op wat je wilt, hoe meer plezier, passie en doel je in je leven zult creëren. Concentreer u op de vrije weg die voor u ligt, niet op de vrachtwagen die op u afkomt. Probeer hiermee eens te experimenteren.

1) Als je vastzit, gestrest, bezorgd, boos, ongelukkig of overstuur bent, word je dan bewust van waar je op focust. Misschien concentreer je je precies op wat je niet wilt.

2) Zodra je merkt dat je je concentreert op wat je NIET wilt, vraag jezelf dan af: “Wat wil ik in deze situatie?”

3) Verander doelgericht en opzettelijk uw focus naar en houd uw focus op wat u wilt.

4) Herhaal indien nodig.

Genieten!