The Power of Focus

Een paar maanden geleden kocht mijn neef een nieuwe auto. Zodra dit gebeurde, begon ik het automodel schijnbaar overal op te merken. Het was niet zo dat iedereen er plotseling een kocht. Ik heb het net meer opgemerkt. Het zou vreemd zijn geweest als het niet altijd was gebeurd. U merkt dat u zich meer bewust bent van een bepaald object of probleem nadat het onder uw eerste aandacht is gebracht. Dan merk je soortgelijke objecten op gedurende een periode van tijd misschien, zolang het object misschien aan je denkbare dromen denkt. Hetzelfde geldt voor doelen. Houd ze in de voorhoede van je geest en je zult meer dingen opmerken die daarmee verband houden.

Hier zit een metafysische kant aan. Sommige mensen zullen je vertellen dat je de juiste situaties of toevalligheden in je leven kunt brengen door simpelweg te focussen op wat je wilt. Je gelooft dit misschien of niet. Zelfs als je dat niet doet, moet je toegeven dat mensen die hun doelen in gedachten houden alerter zijn. Ze zien dingen die anderen missen. Ik ben het in het verleden vaak tegengekomen. Toen ik net mijn eerste bedrijf op de universiteit begon, was mijn eerste prioriteit om klanten te werven. Dit was moeilijk voor mij. Ik wist niet waar ik moest beginnen. Ik had toen ook mijn studie in gedachten. Dus probeerde ik de tijd die ik voor beide had te verdelen. Mijn zakenpartner was anders. Hoewel hij misschien nog harder studeerde dan ik, slaagde hij er altijd in om de zaken in zijn hoofd te houden. Dus kwam hij altijd kansen voor klanten of ideeën tegen, terwijl ik verdwaald was. Ik heb deze kansen niet eens opgemerkt toen ze voorbijgingen.

Het voor altijd vasthouden van focus kan best moeilijk zijn. Er is zoveel meer in het leven dat om onze aandacht vecht. Het helpt dus als je prioriteiten kunt stellen. Maak dit doel een van de belangrijkste dingen in je leven, dus het blijft bij je. Het moet iets zijn dat je stimuleert. Op die manier wordt het niet gemakkelijk overstemd door het achtergrondgeluid. Terwijl u bezig bent met uw activiteiten, kunt u omstandigheden in overweging nemen in de context van uw doel. Je zult meer kansen opmerken. Je hebt meer geluksvakanties. Je vergroot je kansen op succes.

Het zou je verbazen hoeveel er te winnen valt door een informele opmerking over je interesse in een gesprek in de winkel weg te gooien. Misschien kan de vreemdeling met wie u praat een investeerder blijken te zijn. Misschien heeft hij wat nuttig advies dat je op je pad kan helpen. Mogelijk ziet u een bord met een bericht dat een nieuw idee in uw gedachten zou kunnen oproepen. Dit kan allemaal gebeuren; maar de kansen worden dramatisch vergroot door ervoor te zorgen dat je geest gefocust is.

Dus als uw doel bijvoorbeeld financiële onafhankelijkheid is (u en de meeste andere mensen!); houd het in je gedachten en niet op de angstige manier die de meeste mensen doen. Wees gewoon alert. Observeer je omgeving en de mensen die je elke dag ontmoet. Wanneer uw kans zich voordoet, zult u het kunnen zien en grijpen.

Het draait allemaal om focus.